Hae tästä blogista

perjantai 27. maaliskuuta 2020

Luomiskertomus, eli kertomus siitä, kuinka maailma sai alkunsa!



Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä. (Hebr. 11:3)

Herran sanalla ovat taivaat tehdyt, ja kaikki niiden joukot hänen suunsa hengellä --- Sillä hän sanoi, ja tapahtui niin, hän käski, ja se oli tehty. (Psalmi 33:6,9)


Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että taivaat ja samoin maa, vedestä ja veden kautta rakennettu, olivat ikivanhastaan olemassa Jumalan sanan voimasta (2. Piet. 3:5)

 Uskon kautta me ymmärrämme. Miksi on niin vaikea uskoa, että kaiken takana olisi ajatus, äly, suunnittelu, tarkoitus? 

Maailman synnystä on monenlaisia teorioita. Evoluutio-opin mukaan maailma on syntynyt miljardeja (?) vuosia sitten jostain alkuräjähdyksestä. Mutta voiko räjähdys synnyttää elämää? Räjähdys jo terminä on tuhoava voima.Kreationistit uskovat, että maailma on luotu.  On erilaisia näkemmyksiä siitä, voiko evoluutio-teoriaa ja luomisnäkemystä yhdistää. Jotkut uskovat näin.

Itse henkilökohttaisesti uskon nuoren maan kreationistisesti, eli maailmamme on saanut syntynsä Jumalan sanan kautta, Hänen luomistyönään kuudessa päivässä noin kuusituhatta vuotta sitten (huom. vrt. juutalainen kalenteri). En sano, että tämä on ainoa autuaaksitekevä näkemys, tämä vain on se, mihin itse uskon. 

Tärkeämpää kuitenkin kuin uskoa jollakin tietyllä tavalla on se, mihin uskomme kiinnitämme. LUOMISEN, kuten elämän suunta ja pyrkimys on yhteys Jumalan kanssa. 
- Jumala loi ihmisen yhteyteensä
- Iihminen LANKESI ja joutui eroon Hänestä
- Jumala valmisti LUNASTUKSEN = Jeesuksen sovituskuolema ristillä ja ylösnousemus


"Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta,  jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo. Eikä ainoastaan se, vaan meidän kerskauksenamme ovat myös ahdistukset, sillä me tiedämme, että ahdistus saa aikaan kärsivällisyyttä,  mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;  mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu."(Room 5:1-5)

Tämä on evankeliumi tälle ajalle - meille kaikille, jotka tänään mietimme kohtaloamme koronan keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti